ellen

Sinds lange tijd ben ik waddenfotograaf. Toen ik in 1999 aan de zeedijk kwam wonen, was ik gelijk verslingerd aan dit geweldige natuurgebied. Die indrukwekkende luchten, dat prachtige licht, die kosmische kleuren – ik heb er vele foto’s van gemaakt. Kleurrijk en verstild, ze worden vaak voor schilderijen aangezien. Ook als fotobehang doen ze het goed: bij huisartsenpraktijk Bögels in St. Annaparochie is het of je midden op het wad in de wachtkamer zit. Ook een mooie waddenfoto als behang? Vraag vrijblijvend naar de prijzen.

Ook abstracte fotografie heeft mijn interesse. Reflecties en weerspiegelingen van glas en water, licht dat op een muur valt, een roestende lantaarnpaal… Ik blijf me verwonderen over zoveel schoonheid. Deze foto’s zijn vaak vervreemdend, want wat zie je nu eigenlijk? Het gaat hier niet meer om het onderwerp, maar om het detail.

Naast het fotograferen schilder ik ‘koppen’: kleurrijke, expressionistische portretten en mensfiguren. Ze zijn qua uitstraling zo’n beetje het tegenovergestelde van mijn waddenfoto’s. Maar beide zijn het echte ‘Ellens’.

En dan zijn er nog mijn Juttertjes:  kleine, vaak grappige en absurdistische sculptuurtjes. Veel van het gebruikte materiaal heb ik gevonden langs de waddenkust, gewoon op straat of bij de kringloop. De minimensjes uit de modelspoorwinkel zorgen voor een glimlach. Of een schaterlach.

Voor het fotoproject ‘For Your Eyes Only’ portretteer ik mensen met opvallende en/of bijzondere ogen. Een aantal foto’s staat op deze website.
Het is een project dat nooit af is… Meedoen? Stuur een mailtje met foto naar info@elbowworks.nl.