ellen

Lange tijd ben ik waddenfotograaf geweest. Toen ik in 1999 aan de zeedijk kwam wonen, was ik gelijk verslingerd aan dit geweldige natuurgebied. Die indrukwekkende luchten, dat prachtige licht, die kosmische kleuren – ik heb er vele foto’s van gemaakt. Kleurrijk en verstild, ze worden vaak voor schilderijen aangezien. Deze foto’s zijn nog steeds te koop.

Inmiddels heb ik me meer toegelegd op abstracte fotografie. Reflecties en weerspiegelingen van glas en water, licht dat op een muur valt, een roestende lantaarnpaal… Ik blijf me verwonderen over zoveel schoonheid. En probeer daar ook anderen van te laten meegenieten.

Een paar jaar geleden heb ik de draad opgepakt waar ik die 20 jaar eerder, toen ik begon met fotograferen, heb neergelegd. Ik ben weer ‘koppen’ gaan schilderen: kleurrijke, expressionistische portretten en mensfiguren. Ze zijn qua uitstraling zo’n beetje het tegenovergestelde van mijn waddenfoto’s. Maar beide zijn het echte ‘Ellens’.

En dan zijn er nog mijn Juttertjes:  kleine, vaak grappige en absurdistische sculptuurtjes. Veel van het gebruikte materiaal heb ik gevonden langs de waddenkust en op straat of tussen de rommel op zolder.

Voor het fotoproject ‘For Your Eyes Only’ portretteer ik mensen met opvallende en/of bijzondere ogen. Een aantal foto’s staat op deze website.
Het is een project dat nooit af is… Meedoen? Stuur een mailtje met foto naar info@elbowworks.nl.