OVER MIJ

Ellen Floris

Sinds lange tijd ben ik waddenfotograaf. Toen ik in 1999 aan de zeedijk kwam wonen, was ik gelijk verslingerd aan dit geweldige natuurgebied. Die indrukwekkende luchten, dat prachtige licht, die kosmische kleuren. Ik heb er vele foto’s van gemaakt. Kleurrijk en verstild, ze worden vaak voor schilderijen aangezien. Voor mijn werk heb ik in 2010 het keurmerk Waddengoud gekregen.

Ook abstracte fotografie heeft mijn interesse. Weerspiegelingen van glas en water, licht dat op een muur valt, een roestende lantaarnpaal… Ik blijf me verwonderen over zoveel schoonheid. Deze foto’s zijn vaak vervreemdend, want wat zie je nu eigenlijk?

Ellen van Elbow Works

Naast het fotograferen schilder ik kleurrijke, expressionistische portretten en mensfiguren. Ze zijn qua stijl en kleurgebruik zo’n beetje het tegenovergestelde van mijn waddenfoto’s. Maar beide zijn het echte ‘Ellens’.                                                          En dan zijn er nog mijn Juttertjes:  kleine, vaak grappige en absurdistische sculptuurtjes die ik maak van gevonden materiaal. De minimensjes uit de modelspoorwinkel zorgen voor een glimlach. Of een schaterlach.                                                              Het kan niet op: ik schrijf ook graag. Mijn portretten in woord & beeld zijn te lezen in het huis-aan-huisblad Bildt.nu. Ik interview ‘gewone’ mensen op ’t Bildt en omgeving. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Zie onder de tab ‘Columns’.

Tot slot: mijn fotoboek Bildtse Luchten! Hierin staan 70 foto’s in kleur en z/w van mijn achteruitzicht, telkens vanaf hetzelfde standpunt gemaakt. Het is een luxe gebonden uitvoering van 30×30 cm, mét leeslint. Voor iedereen die graag met zijn hoofd in de wolken vertoeft. Vanaf 15 oktober 2023 te koop voor € 29,50. Voor meer informatie: info@elbowworks.nl