OVER MIJ

Ellen Floris

Sinds lange tijd ben ik waddenfotograaf. Toen ik in 1999 aan de zeedijk kwam wonen, was ik gelijk verslingerd aan dit geweldige natuurgebied. Die indrukwekkende luchten, dat prachtige licht, die kosmische kleuren. Ik heb er vele foto’s van gemaakt. Kleurrijk en verstild, ze worden vaak voor schilderijen aangezien. Voor mijn werk heb ik in 2010 het keurmerk Waddengoud gekregen.

Ook abstracte fotografie heeft mijn interesse. Weerspiegelingen van glas en water, licht dat op een muur valt, een roestende lantaarnpaal… Ik blijf me verwonderen over zoveel schoonheid. Deze foto’s zijn vaak vervreemdend, want wat zie je nu eigenlijk?

Ellen van Elbow Works

Naast het fotograferen schilder ik kleurrijke, expressionistische portretten en mensfiguren. Ze zijn qua uitstraling zo’n beetje het tegenovergestelde van mijn waddenfoto’s. Maar beide zijn het echte ‘Ellens’.

En dan zijn er nog mijn Juttertjes:  kleine, vaak grappige en absurdistische sculptuurtjes die ik maak van gevonden materiaal. De minimensjes uit de modelspoorwinkel zorgen voor een glimlach. Of een schaterlach.

Tot slot schrijf ik sinds medio 2021 ‘stukjes’ voor de huis-aan-huiskrant Bildt.nu. Ik interview ‘gewone’ mensen die in het verspreidingsgebied wonen. Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Zie onder de tab ‘Columns’.